30. elokuu 2022
Tapahtuma

We fucking told you so -lyhytelokuvan ensi-ilta ja esitystapahtuma

Tervetuloa Fortum aiheisen We fucking told you so -lyhytelokuvan ensi-iltaan ja esitystapahtumaan tiistaina 30.8. klo 20:30.

Muu tapahtuma

Aloituspäivä ja aika 30.08.2022 - 20:30

Esitystapahtuma alkaa kokoontumisesta klo 20:30 Kompassilla Helsingin Rautatientorin metroaseman tuntumassa. Kompassi toimii “elokuvateatterin aulana”, josta siirrytään alkupuheenvuorojen jälkeen yhtä matkaa ”näytössaliin” salaiseen lokaatioon.

Fortum aiheisen lyhytelokuvan on tehnyt anonyymi kansainvälinen ”We love we tear” -kollektiivi. Tapahtuman järjestää Hiilivapaa Suomi, Punos Taide & Tutkimus ja Ilmastokirkko kollektiivi, ja sen on rahoittanut Samuel Huberin Taidesäätiö sekä Europe Beyond Coal. Tapahtumassa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja sekä musiikkia. Ensi-illassa on viinitarjoilu ensimmäisille osallistujille.

Esitystapahtuma yhdistelee paikkasidonnaista esitystaidetta, animaatioelokuvaa ja mielenosoituksen sosiaalista koreografiaa. Teos tutkii mitä taide voisi olla elokuussa vuonna 2022.

Lyhytelokuvan ensi-ilta järjestetään Fortumin puolivuosikatsauksen aikaan, kun samalla on tullut kuluneeksi myös puoli vuotta Venäjän aloittaman hyökkäyssodan alkamisesta. Elokuva ottaa kantaa ajankohtaiseen keskusteluun ja nostaa esiin kysymyksen valtionenergiayhtiöiden tehtävästä ilmastokriisin keskellä.

Pukukoodi: valkoista tai juhlava asu.

Nähdään ensi-illassa!