10. lokakuu 2022
Tapahtuma

Ukrainan sodan vaikutukset ruokaturvaan -keskustelutilaisuus

Keskustelutilaisuus

Aloituspäivä ja aika 10.10.2022 - 17:00
Päättymispäivä ja aika 10.10.2022 - 18:30
Järjestäjä Helsingin yliopiston ylioppilaskunta

Globaali pandemia, Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja paheneva ilmastokriisi vaikuttavat kaikki ruokaturvaamme. Tilanne on erityisen hankala kehittyvissä maissa, joissa konfliktit, ilmastonmuutos sekä maatalouden ongelmat vaikeuttavat ruuan hankkimista. Esimerkiksi Somalian ja Eritrean kaltaiset Afrikan sarven maat ovat riippuvaisia Ukrainasta tuodusta viljasta.

Millainen ruoka on eettistä ja ekologista? Miten ruokaturva kytkeytyy Ukrainan sotaan ja konflikteihin? Entä miksi lähes 700 miljoonalla ihmisellä ei ole riittävästi ravintoa, vaikka maailmassa tuotetaan tarpeeksi ruokaa kaikille? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Felmin ja Reilun kaupan asiantuntijoiden johdolla maanantaina 10.10. klo 17-18.30. Tilaisuus on osa Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kestävän kehityksen viikkoa. 

Tilaisuuteen voi osallistua etänä tai livenä Helsingissä Dommassa (Mechelininkatu 3 D). Tila on esteetön, ja tarkemmat saapumisohjeet lähetetään ilmoittautuneille. Voit ilmoittautua tilaisuuteen ja muihin HYYn kestävän kehityksen viikon tapahtumiin tästä linkistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen). 

Tutustu koko HYYn kestävän kehityksen viikon ohjelmaan täältä: https://hyy.fi/fi/uutiset/hyyn-kestavan-kehityksen-viikko-2022