24. lokakuu 2022
Tapahtuma

Työpaja F: Viestintä- ja globaalikasvatushankkeen (VGK) seuranta ja arviointi

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 24.10.2022 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 24.10.2022 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 18.10.2022 - 00:00
Paikka Etätilaisuus Zoomissa
Järjestäjä Fingo

Onko järjestösi hakemassa ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea (VGK)? Haluatko oppia lisää viestintä- ja globaalikasvatushankkeiden seurannasta ja arvioinnista? Tule mukaan perehtymään VGK-hankkeiden seurannan ja arvioinnin syvimpään ytimeen!

Työpajassa käydään läpi miksi seurantaa ja arviointia tehdään, sekä opitaan seurannan ja arvioinnin keskeiset käsitteet ja periaatteet. Koulutuksessa käsitellään myös seurantaa ja arviointia osana tulosperustaista kehitysyhteistyötä, millaisia muutoksia VGK-hankkeissa on realistista tavoitella sekä millaisilla mittareilla eri tason tavoitteita tulisi mitata. Työpajan jälkeen osallistujat osaavat muotoilla indikaattorit eli mittarit, sekä tehdä seuranta- ja arviointisuunnitelmat hankkeilleen.  

Kouluttajana toimii kehitysyhteistyön asiantuntija Veera Pensala. Veera on työskennellyt viestintä- ja globaalikasvatushankkeiden parissa 20 vuotta sekä järjestötyössä hankkeiden suunnittelijana ja toteuttajana, että oman yrityksensä kautta useiden VGK-hankkeiden arvioitsijana ja kouluttajana. Veera toteutti muun muassa ulkoministeriön viimeisimmän VGK-tuen evaluaation.

Koulutuksen hinta on 25 euroa Fingon jäsenjärjestöiltä, 50 euroa muilta järjestöiltä ja 100 euroa muilta toimijoilta. Koulutus järjestetään etätilaisuutena Zoomissa.

Koulutus on osa Fingon Syvyyttä uudistuvaan globaalikasvatukseen -oppimiskokonaisuutta.