2. kesäkuu 2022
Tapahtuma

Työpaja A: Millaista muutosta tavoittelemme globaalikasvatuksella?

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 02.06.2022 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 02.06.2022 - 12:30
Ilmoittaudu viimeistään 29.05.2022 - 00:00
Paikka Fingon koulutustila Amazon
Osoite Elimäenkatu 25-27, 6.kerros Helsinki
Kieli Finnish
Yhteystiedot koulutus@fingo.fi
Järjestäjä Fingo

Sinä globaalikasvatuksen osaaja, tule luomaan 2020 -luvun globaalikasvatustyötä. Pohditaan ja päivitetään globaalikasvatusta yhdessä vertaisten kanssa!

Sinä globaalikasvatustasi aloitteleva, hyppää rohkeasti globaalikasvatuksen kelkkaan ja tuo tuoreet ajatukset tullessasi!

Koulutus on kohdennettu globaalikasvatuksen osaajille, mutta tekemällä huolellisesti ennakkotehtävät, olet tervetullut koulutukseen, vaikka globaalikasvatus olisi sinulle uudempi mielenkiinnon kohde.

Työpajassa keskitytään pohtimaan 2020 -luvun globaalikasvatustyötä suhteessa esimerkiksi kriittisen globaalikasvatuksen viitekehykseen, beyond -ajatteluun sekä kestävän kehityksen tavoitteeseen 4.7. Käydään yhdessä läpi globaalikasvatustyön viestien kehystämistä eri näkökulmista sekä mietitään, miten jo olemassa olevaa työtämme voi päivittää. Keskiössä on se, millaista muutosta tavoittelemme globaalikasvatuksella.

Esimerkkejä globaalikasvatuksesta tarjotaan niin ohjelmatuen parissa tehdystä globaalikasvatustyöstä kuin viestintä- ja globaalikasvatushankkeista. Tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen osallistuja pääsee työskentelemään oman järjestönsä globaalikasvatuksen parissa. Työpajaan otetaan mukaan oman globaalikasvatushankkeen materiaaleja (tarkemmat ohjeet toimitetaan ilmoittautuneille), joihin työpajan harjoituksia sovelletaan. Mukaan otettava materiaali voi olla myös suunnitteilla olevan hankkeen tai globaalikasvatusmateriaalin idea.

Koulutuksen hinta on 30 euroa Fingon jäsenjärjestöiltä, 60 euroa muilta järjestöiltä ja 120 euroa muilta toimijoilta.

Koulutus järjestetään Fingon Amazon-koulutustilassa osoitteessa Elimäenkatu 25-27, 6. kerros. Koulutukseen on mahdollista osallistua vain paikan päällä.

Kouluttajina toimivat Hanna Hjerppe ja Annukka Toivonen. Hanna työskentelee tällä hetkellä globaalikasvatuksen suunnittelijana Taksvärkissä. Viime aikoina hän on työssään erityisesti keskittynyt globaalikasvatuksen ohjelmatyön kehittämiseen ja panostanut muutoksen havaitsemiseen sekä mittaamiseen ohjelmamuotoisessa globaalikasvatuksessa.

Kouluttajista Annukka työskentelee globaalikasvatuksen asiantuntijana Suomen Rauhanliiton Rauhankoulussa. Annukalla on yli 12 vuoden kokemus globaalikasvatuksesta erityisesti VGK-hankkeiden parissa. Hänelle globaalikasvatuksessa keskeistä on globaalikasvatuksen muutosvoimaisuus, transformatiivinen oppiminen ja jatkuva kehittäminen.

Ennen koulutukseen osallistumista opiskele ennakkomateriaali eli Globaalikasvatuksen verkkokurssilta osiot:

1.2 Kriittinen näkökulma globaalikasvatukseen
1.3 Globaalikasvatusta tarvitaan kaikkialla maailmassa
2.3 Maailma muuttuu tarinoiden voimalla
2.4 Miten viestisi tai tarinasi on kehystetty?

Koulutus on osa Syvyyttä uudistuvaan globaalikasvatukseen -oppimiskokonaisuutta.