31. maaliskuu 2022
Tapahtuma

Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin

Tule mukaan maksuttomaan Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin -koulutukseen! Verkkokoulutus on yläkoulun ja toisen asteen opettajille.

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 31.03.2022 - 12:00
Päättymispäivä ja aika 03.06.2022 - 00:00
Ilmoittaudu viimeistään 25.03.2022 - 00:00
Paikka Verkossa
Kieli Suomi
Yhteystiedot Reetta Haverinen, reetta.haverinen@mediakasvatus.fi, +358 50 501 7330
Järjestäjä Mediakasvatusseura

Minkälaisiin asioihin mediakasvatuksessa tulee erityisesti keskittyä tulevaisuudessa? Kuinka tukea nuorten vastuullisten, kestävää kehitystä ja yhdenvertaisuutta edistävien mediataitojen kehittymistä?

Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin -koulutus tuo mediakasvatukseen tulevaisuuden ennakoinnin ja vastuullisuuden näkökulmaa. Koulutuksessa käsitellään ajankohtaisia yhteiskunnallisia mediailmiöitä, kestävän kehityksen ja tulevaisuuden kannalta olennaisia kysymyksiä sekä niihin liittyviä mediataitoja. Koulutus on laajuudeltaan 1,5 opintopistettä (tarkoittaa 40,5 tuntia opiskelua).

Verkossa tapahtuva koulutus toteutetaan yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja se koostuu neljästä eri osiosta. Jokaisessa koulutusosiossa lähestytään yhtä kestävän kehityksen ulottuvuutta (sosiaalinen, taloudellinen, ekologinen ja kulttuurinen) mediakasvatuksen näkökulmasta.

Koulutuksesta opettajat saavat tietoa ja konkreettisia työvälineitä

  • tunnistaa sosiaalisen median ja digitalisaation haasteita ja mahdollisuuksia kestävään kehitykseen, yhdenvertaisuuteen ja vastuullisuuteen liittyvien kysymysten käsittelyssä,
  • pohtia tulevaisuuden tärkeitä mediataitoja ja arvioida niiden merkityksellisyyttä oman työn ja kestävän kehityksen näkökulmasta ja
  • soveltaa oppimaansa nuorten luovan ja uteliaan mediatuotannon sekä vastuullisen mediatulevaisuuden edistämiseksi opetussuunnitelmien tavoitteiden mukaisesti.

Mediakasvatusseuran järjestämä Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin -koulutuksen 2. toteutus järjestetään 31.3. – 3.6.2022.

Tule etsimään vastauksia kanssamme ja ilmoittaudu mukaan maksuttomaan Tutkimusmatka tulevaisuuden mediataitoihin -koulutukseen! Ilmoittautuminen kevään toiseen koulutustoteutukseen on nyt auki.

Tälle tutkimusmatkalle tarvitset mukaan vain uteliaan mielen ja toimivan verkkoyhteyden. Pääosin verkossa toteutettava koulutus on suunnattu yläkoulun ja toisen asteen opettajille.

Lisätietoa koulutuksesta löydät Mediakasvatusseuran sivuilta. Paikkoja koulutukseen on rajoitetusti, joten vain ripeimmät ehtivät matkaan mukaan! Ilmoittautuminen päättyy 25.3.

Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Yhteistyössä mukana: Sitra, Eettisen kaupan puolesta, Ujuni Ahmed, Reijo Kupiainen ja CRITICAL-hanke.