24. lokakuu 2023
Tapahtuma

Tulevaisuus käyttöön! – skenaariokoulutus Fingon ja Demos Helsingin kanssa

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 24.10.2023 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 24.10.2023 - 14:00
Ilmoittaudu viimeistään 11.10.2023 - 23:59
Paikka Demos Helsingin toimisto, Mechelininkatu 3d, Helsinki
Yhteystiedot Noora Vähäkari, noora.vahakari@fingo.fi
Maksu Maksullinen
Järjestäjä Suomalaiset kehitysjärjestöt − Finnish Development NGOs Fingo ry

Millaisista näkökulmista ja työkaluista on hyötyä, jotta voimme ymmärtää tulevaisuutta ja vaikuttaa siihen? Tule oppimaan uutta kehitysjärjestöille ja muille globaaleista kehityskysymyksistä kiinnostuneille toimijoille räätälöityyn skenaariotyöskentelyyn!  

Skenaariot ovat suosittu tulevaisuuden hahmottamisen työkalu, sillä ne auttavat meitä ymmärtämään mahdollisia kehityskulkuja ja ennakoimaan muutoksia. Ilmaston kiehuminen, äärioikeistolaisten narratiivien tihkuminen poliittiseen keskusteluun ja tekoälyn nopeat yhteiskunnalliset vaikutukset. Näiden viime aikaisten puheenaiheiden lisäksi globaalin kehityksen murrosta kiihdyttävät esimerkiksi vaatimukset vallan siirtämisestä, yritysten monimuotoisesta roolista ja geopoliittinen uudelleenjärjestäytyminen. Mikä on järjestöjen ja muiden kestävän kehityksen toimijoiden rooli kaikessa tässä?  

Fingo järjestää ensimmäistä kertaa yhdessä Demos Helsingin kanssa kehitysjärjestöille ja muille globaaleista kehityskysymyksistä kiinnostuneille toimijoille räätälöidyn skenaariokoulutuksen. Tervetuloa mukaan!

Koulutuksessa:  

  • Opit tuottamaan ja hyödyntämään skenaarioita muuttuvan toimintaympäristön ymmärtämiseksi ja oman työn strategiseksi suuntaamiseksi   
  • Saat ymmärrystä globaaliin kehitykseen vaikuttavista suurista kehityskuluista keskusteluissa muiden muutostoimijoiden kanssa 
  • Saat näkökulmia tulevaisuusajatteluun  

Koulutus järjestetään 24.10. klo 9-14. Koulutuksen jälkeen skenaarioiden työstämistä jatketaan yhteisellä verkkoalustalla. Skenaarioiden työstäminen huipentuu 15.11. klo 13-15 verkossa järjestettävään yhteiskehittämistyöpajaan, jonne ovat tervetulleita kaikki lokakuun koulutuksen käyneet. Yhteiskehittämistyöpajan jälkeen skenaariotarinat julkaistaan osana Fingon vaikuttamisviestintää. Skenaarioita voit käyttää strategiatyön tueksi ja viestintävälineeksi myös omassa vaikuttamistyössäsi.  

Koulutuspäivän ohjelma: 
9:00 Alkupiiri: esittäytyminen ja motivaatiot
9:15 Johdatus skenaarioihin ja ennakointiin: toimijuus tulevaisuuksissa
10:00 Työpaja: Tulevaisuuskuvien rakentaminen ja tulevaisuuspolku
12:00 Lounas
13:00 Työpaja jatkuu, yhteinen purku
14:00 Koulutus päättyy

Koulutuksen hinta Fingon jäsenille on 30€, muille järjestötoimijoille 60€ ja muille toimijoille 120€. Koulutuksen hinta pitää sisällään myös osallistumisen 15.11. yhteiskehittämistyöpajaan. 

Tule mukaan oppimaan ja vaikuttamaan tulevaisuuteen!