3. marraskuu 2022
Tapahtuma

Tulevaisuuden kehitysyhteistyö: Fingon Finnsight-studio

Keskustelutilaisuus

Aloituspäivä ja aika 03.11.2022 - 10:00
Päättymispäivä ja aika 03.11.2022 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 31.10.2022 - 00:00
Paikka Fingo ry, 2.kerroksen koulutustila
Osoite Lintulahdenkuja 10 Helsinki
Järjestäjä Fingo

Tapahtuma on täynnä. Voit ilmoittautua jonoon.

Kiinnostaako tulevaisuusajattelu? Haluatko päästä käyttämään tule­vaisuusvaltaa osana Sitran järjestämää jokavuotista ennakoinnin supertapahtumaa eli Finnsight-ennakointifoorumia? Haluatko ideoida yhdessä muiden kanssa sitä, miltä tulevaisuuden kehitysyhteistyö voisi näyttää suomalaisten järjestöjen näkökulmasta?

Kehitysyhteistyön murroksesta käydään kiihtyvää keskustelua mm. Britanniassa ja Hollannissa. Nyt pääsemme yhden keskustelun verran eteenpäin siinä, miltä vallan ja rahoituksen lokalisaatio voisi tarkoittaa nyt ja tulevaisuudessa Suomessa toimiville järjestöille. Millaiselta kehitysyhteistyö voisi näyttää tulevaisuudessa? Tule mukaan yhdeksi päiväksi oppimaan tulevaisuusajattelusta ja visioimaan kehitysyhteistyön tulevaisuutta.

Päivä alkaa Fingon Finnsight-studiolla klo 10-12. Studion työpajassa harjoitamme tulevaisuusvaltaa: teemme pienen ryhmätyön, jossa visioimme kehitysyhteistyön tulevaisuusnäkemyksiä. Niitä syötetään yhteiselle Finnsight-tapahtuman verkkoalustalle.

Työpajan jälkeen syömme yhdessä lounaan klo 12-13 ja sen jälkeen jatkamme valtakunnallisen verkkolähetyksen seuraamista yhdessä. Verkkolähetyksen teema on tulevaisuusvalta. Lähetys päättyy klo 15.30, minkä jälkeen on aikaa yhteiselle keskustelulle klo 16 asti. Verkkolähetyksessä on luvassa esimerkkejä ja keskustelu tulevaisuusvallan laajentamisesta sekä paneelikeskustelu tulevaisuusväittämistä ja tulevaisuusvallasta. Keynote-puhujana on Krizna Gomez.

Osallistuminen ei edellytä mitään ennakko-osaamista, ja opit työ­pajan aikana hyödyntämään monipuolista tulevaisuusajattelun työkalua, tulevaisuuskolmiota. Aamupäivän aikana järjestetään yli 50 Finnsight-työpajaa eri teemoilla eri puolilla Suomea.

Päivä järjestetään Fingossa osoitteessa Lintulahdenkuja 10. Tilaisuus pidetään pelkästään lähitilaisuutena, sillä haluamme koota ihmiset saman pöydän äärelle keskustelemaan. Maksuton päivä pitää sisällään keskustelun ja tulevaisuusvallan käyttämisen lisäksi lounaan sekä paukkumaissit verkkolähetyksen seuraajille. Jos tulet muualta Suomesta, matkakulut korvataan 17 euroa ylittävältä osalta. Fingon Finnsight-tapahtumaan mahtuu mukaan 25 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, varaa siis paikkasi pian.

Mikäli et pääse paikan päälle, mutta haluaisit seurata iltapäivän verkkolähetystä, ilmoittaudu iltapäivän verkkolähetykseen Sitran sivujen kautta.

Mikä Finnsight?

Finnsight on vuoden suurin ennakointitapahtuma, jonka järjestävät yhteistyössä Sitra, Valtioneuvoston kanslia, Business Finland, Opetus­hallitus, Opetusministeriö ja Suomen Akatemia. Tapahtuman teemana on tänä vuonna tulevaisuusvalta. Tulevai­suusvallalla tarkoitetaan valtaa määritellä tulevaisuusnäkymiä. Kuka pääsee keskustelemaan tulevaisuuksista, kenen näkemykset otetaan huomioon ja ketä tulevaisuuskuvissa on edustettuina? Osallistumalla tähän Finnsight-työpajaan olet mukana käyttämässä tulevaisuusvaltaa.