18. toukokuu 2024
Tapahtuma

Reilun siirtymän retriitti

Tilaisuus

Aloituspäivä ja aika 18.05.2024 - 00:00
Päättymispäivä ja aika 19.05.2024 - 23:59
Paikka Kulttuurikeskus Sofia
Osoite Kallvikinniementie 35 Helsinki 00980
Yhteystiedot Jelena Simić, jelena.simic@sorsafoundation.fi
Maksu Maksuton
Järjestäjä Kalevi Sorsa -säätiö, Sosialidemokraattiset Nuoret, Sosialidemokraattiset Opiskelijat

Ilmoittaudu Reilun siirtymän retriittiin oppimaan EU:n ympäristöpäätöksenteosta!

Kalevi Sorsa -säätiö järjestää ympäristöstä ja oikeudenmukaisesta siirtymästä kiinnostuneille nuorille maksuttoman viikonloppukurssin Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa 18.–19.5.

Reilun siirtymän retriitin puhujakaarti koostuu oikeudenmukaiseen siirtymään erikoistuneista tutkijoista, kansalaisjärjestöjen edustajista, poliitikoista ja virkamiehistä. Tämän vuoden teema on ympäristö- ja ilmastopäätöksenteko, joten paikalla on ammattilaisia, jotka ovat osallistuneet itse päätösten syntymiseen. Inspiroivan viikonlopun oheisohjelmaan kuuluu joogaa ja saunomista. Lisätietoa ohjelmasta säätiön verkkosivulla

Retriitissä perehdytään muun muassa seuraaviin teemoihin ja kysymyksiin: 

Mitä tarkoittaa reilu siirtymä ja miten se toteutetaan? 

Mikä on ympäristön ja ilmaston tila tällä hetkellä?  

Millä eri tavoin voi vaikuttaa kestävämpään tulevaisuuteen? 

Kuka ympäristölobbausta tekee EU:ssa ja miten? 

Miltä ilmasto- ja ympäristöpäätöksenteko näyttää EU:ssa ja miten Green Deal saavutettiin? 

Miten Suomi voi vaikuttaa EU:n ympäristöpolitiikkaan? 

Mitä Dubain ilmastokokouksessa päätettiin ja miten lopputulokseen päädyttiin? 

Puhumassa ovat: 

Ville Niinistö, Outi Honkatukia, Tuulia Pitkänen, Timo Miettinen, Ismo Ulvila, Touko Sipiläinen, Henrik Haapajärvi, Karoliina Rasi, Janne M. Korhonen ja Anna Rajavuori. 

Retriitti majoituksineen ja ruokailuineen on osallistujille maksuton. Matkakulut Helsinkiin korvataan. Kulttuurikeskus Sofiaan on Helsingin keskustasta yhteiskuljetus. 

Paikkoja on rajallinen määrä. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 24.4.2024 mennessä tästä linkistä.

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset on tehtävä 5.5. mennessä. Tämän jälkeen tehdyistä (ilman lääkärintodistuksista tehdyistä) peruutuksista veloitamme 40 euron peruutusmaksun.  

Kurssi on tarkoitettu kaikille reilusta siirtymästä ja ympäristön tilasta kiinnostuneille 18–30-vuotiaille nuorille. Toivomme hakijoita eri taustoista.  

Kurssi järjestetään yhteistyössä Työväen Sivistysliiton, Demarinuorten ja Demariopiskelijoiden kanssa, ja toteutetaan Työväen Opintorahaston rahoituksella.