18. huhtikuu 2023
Tapahtuma

Rakenna ja buustaa järjestösi vaikuttamista

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 18.04.2023 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 25.04.2023 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 13.04.2023 - 23:59
Paikka Verkossa 18.4. ja lähitoteutus 25.4.
Yhteystiedot Anni Vihriälä, anni.vihriala@fingo.fi
Maksu Maksullinen
Järjestäjä Suomalaiset kehitysjärjestöt − Finnish Development NGOs Fingo ry

Mistä aineksista vaikuttamistyön tiekartta voi koostua? Miten vaikutetaan poliittiseen päätöksentekoon? Miten pienilläkin resursseilla voi nousta yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi? Millainen on onnistuneen vaikuttamisen reseptiikka? Ja miten innostua vaikuttamaan tärkeiden tavoitteiden puolesta, joiden toteutuminen tuntuu kovin kaukaiselta?

Rakenna ja buustaa järjestösi vaikuttamista on kolmiosainen koulutus, jossa on oman järjestön työhön sovellettava välitehtävä. Koulutuksen ensimmäinen osio on itsenäinen tehtävä eli ennakkomateriaalin lukeminen. Koulutuksen ennakkomateriaalina on Vaikuta! – Suomen politiikkaan -opas. Varaathan aikaa kalenteristasi oppaan lukemiseen ennen koulutusosioihin osallistumista.

Koulutuksen toinen osio on etäkoulutus, jossa käydään läpi keissi pienestä järjestöstä, josta on tullut yhteiskunnallinen vaikuttaja. Keissin avulla tarkastellaan onnistumisia ja kompastuskiviä, joita vaikuttavaksi toimijaksi tulemisessa voi olla. Koulutuksessa myös perehdytään vaikuttamistyön tiekartan tekemiseen. Koulutuksessa annetaan välitehtävä.

Koulutuksen kolmas osio on lähitapaaminen Fingon toimistolla. Silloin käydään läpi osallistujien välitehtävät ja avataan onnistuneen vaikuttamistyön reseptiä konkreettisilla esimerkeillä sekä onnistuneista että pieleen menneistä vaikuttamistyön kampanjoista.

Lähikoulutuksen jälkeen on mahdollista mennä omakustanteiselle yhteislounaalle jatkamaan koulutuksen herättämää keskustelua.

Koulutuksen tavoitteet ovat:

  • Osallistuja ymmärtää, miten Suomen politiikkaan vaikutetaan (ennakkomateriaali)
  • Osallistuja osaa tehdä omalle järjestölleen vaikuttamistyön tiekartan (ensimmäinen tapaaminen ja välitehtävä)
  • Osallistuja ymmärtää onnistuneen vaikuttamistyön taustatekijöitä ja saa uutta intoa vaikuttamiseen (toinen tapaaminen)

Koulutus on suunnattu vaikuttamistyöstä kiinnostuneille järjestöille, jotka ovat juuri aloittaneet vaikuttamistyönsä tai miettivät, miten päästä alkuun. Koulutukseen ovat tervetulleita myös jo vaikuttamistyötä tekevät järjestöt päivittämään osaamistaan.

Kouluttajana toimii Maija Lumme, vaikuttamistyön moniottelija suomalaisella järjestökentällä. Maijan tausta on Eettisen kaupan puolesta Eetti ry:ssä, nykyään hän työskentelee Reilu kauppa ry:ssä kumppanuuspäällikkönä. Maijalle tärkeää vaikuttamistyössä on vahva visio ja yhdessä tekeminen kivalla porukalla.

Koulutustilaisuudet pidetään ti 18.4. klo 9–12 etänä Zoomissa ja ti 25.4. klo 9–12 lähitilaisuutena Fingon koulutustiloissa.

Ilmoittautumalla ilmoittaudut molempiin koulutustapaamisiin, sekä 18.4. etätilaisuuteen että 26.4. lähitilaisuuteen. Koulutuksen hinta (molemmat tapaamiset) on 40€ Fingon jäsenille, 80€ muille järjestöille ja 160€ muille osallistujille.

Fingo maksaa Fingon jäsenten matkakustannukset koulutukseen julkisilla liikennevälineillä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta (omavastuu 17 euroa per menopaluu). Lue lisää matkakulujen korvaamisesta.

 

Koulutus on osa Fingon Voimaa vaikuttamiseen ja viestintään -oppimiskokonaisuutta.