1. marraskuu 2022
Tapahtuma

Osallistamisen voima – menetelmäkoulutus yhdistystoimijoille verkossa

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 01.11.2022 - 17:00
Päättymispäivä ja aika 08.11.2022 - 19:30
Paikka Verkossa
Järjestäjä Opintokeskus Visio

Koetko haastavaksi korona-ajan jälkeen saada ihmiset osallistumaan yhdistyksen toimintaan? Kaipaatko konkreettisia menetelmiä ja uutta energiaa ihmisten osallistamiseen ja innostamiseen? Mietitkö, kuinka hyödyntää yhdistyksen toiminassa olevien tietoja ja taitoja yhdistyksen kehittämiseen? Näihin kysymyksiin syvennytään Osallistamisen voima -menetelmäkoulutuksessa. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin menetelmiin, joiden avulla voi osallistaa ihmisiä yhdistyksen toimintaan ja sen kehittämiseen. Koulutuksesta saat vinkkejä innostaviin ja osallistujalähtöisiin menetelmiin, joita kukin voi toteuttaa jatkossa omassa työssään tai vapaaehtoistehtävässään.

SISÄLTÖ

  • Osallistumisen esteiden ja haasteiden tunnistaminen
  • Tunnelman merkitys, innostavan tunnelman luominen
  • Ihmisten osallistaminen yhdistyksen kehittämiseen, yhteiskehittämisen perusteet
  • Innostavan, osallistavan toiminnan suunnittelu ja toteutus

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu etenkin yhdistystoiminnassa mukana oleville henkilöille, kuten työntekijöille, vapaaehtoisille, hallitusten jäsenille. Kurssi soveltuu kuitenkin myös muille, joita kiinnostaa osallistavien menetelmien hyödyntäminen toiminnassaan.

Suosittelemme, että samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö, sillä näin toimintatapojen vienti käytäntöön on helpompaa.

KOULUTTAJAT

YTM, suunnittelija Maia Fandi ja palvelumuotoilija Hilkka Kurri

PAIKKA

Verkossa. Osallistujille lähtetään osallistumislinkki ja – ohjeet sähköpostitse ennen koulutuksen alkua

HINTA

40 € / osallistuja. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta.