15. lokakuu 2022
Tapahtuma

Ole rohkea ja reilu -ohjaajakoulutus

Haluatko edistää ymmärrystä ja yhdenvertaisuutta lasten ja nuorten keskuudessa? Onko antirasismi lähellä sydäntäsi? Nautitko ryhmien ohjaamisesta tai uusista haasteista? Hae mukaan vapaaehtoiseksi Ole rohkea ja reilu-ohjaajaksi!

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 15.10.2022 - 10:00
Päättymispäivä ja aika 16.10.2022 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 01.10.2022 - 00:00
Paikka Yhteiset Lapsemme ry:n toimisto
Osoite Pohjoinen Hesperiankatu 15 a 11 Helsinki 00260
Yhteystiedot Marjukka Rauhala, koordinaattori, 044-7211250 marjukka.rauhala@yhteisetlapsemme.fi
Järjestäjä Yhteiset Lapsemme ry

📌MITÄ? Kaksipäiväisessä koulutuksessa opit ohjaamaan Ole rohkea ja reilu -työpajoja lapsille ja nuorille. Työpajoissa käsitellään liikkeen, draaman, leikin ja muiden toiminnallisten menetelmien avulla rasismia, moninaisuutta, ystävyyttä, ennakkoluuloja ja toisen huomioon ottamista. Lokakuun koulutuksessa opetellaan nuorten toiminnallinen työpaja, koululaisten draamatyöpaja ja varhaiskasvatusikäisten leikin ja liikkeen työpaja. Työpajojen kuvaukset löydät verkkosivuiltamme.

📌MITEN? Maksuttomassa ohjaajakoulutuksessa tutustut rasismiin käsitteenä ja ilmiönä sekä harjoittelet ryhmän ohjaamista. Koulutuksen jälkeen pääset ohjaamaan työpajoja päiväkoteihin, kouluihin, tapahtumiin ja vapaa-ajan ryhmiin yhdessä työparin kanssa. Tällä hetkellä toiminta painottuu pääkaupunkiseudulle, mutta myös muualla asuvat ovat tervetulleita mukaan. Kaikki koulutukseen hakeneet haastatellaan puhelimitse. Saat koulutuksesta todistuksen, mutta ohjaajaksi valmistut vasta, kun olet ohjannut vähintään 2 työpajaa yhdessä kokeneemman ohjaajan kanssa.

📌KUKA? Toivomme porukkaamme eri-ikäisiä ja erilaisista taustoista tulevia vapaaehtoisia. Vapaaehtoisten ohjaajien tulee olla vähintään 16-vuotiaita. Vapaaehtoisilta ei vaadita mitään tiettyä ennakko-osaamista. Motivaatio ja sitoutuminen toiminnan arvoihin ja käytäntöihin on tärkeää. Koulutuksen kieli on suomi, mutta työpajoja voi toisinaan ohjata myös muilla kielillä. Koulutuksissa on tarvittaessa saatavilla tukimateriaaleja eri kielillä.

📌MIKSI? Ole rohkea ja reilu -ohjaajana edistät moninaisuuden arvostusta ja osallistut antirasistiseen työhön. Pääset ohjaamaan lapsi- ja/tai nuorisoryhmiä ja teet arvokasta vapaaehtoistyötä.

📌MILLOIN JA MISSÄ? Koulutus pidetään lauantaina 15.10. ja sunnuntaina 16.10. klo 10–16 Yhteiset Lapsemme ry:n toimistolla osoitteessa Pohjoinen Hesperiankatu 15 a 11, 00260 Helsinki. Työpajat toteutuvat pääosin arkipäivisin.

📌MITÄ TARJOAMME? Laadukkaan koulutuksen, kokemusta ryhmien ohjaamisesta, yhteisön ja tukea vapaaehtoisena toimimiseen. Järjestämme ohjaajillemme säännöllisesti virkistys- ja vertaistapaamisia.

Ilmoittaudu viimeistään 1.10.

Koulutukseen mahtuu maksimissaan 25 osallistujaa.