Tapahtumakuva.
31. lokakuu 2022
Tapahtuma

”Näin seuraat kansainvälisiä ilmastoneuvotteluita” -tilaisuus

Aloituspäivä ja aika 31.10.2022 - 12:00
Päättymispäivä ja aika 31.10.2022 - 13:30
Ilmoittaudu viimeistään 28.10.2022 - 00:00
Paikka Online
Kieli Suomi
Järjestäjä Fingo

Haluaisitko ymmärtää, mitä kansainvälisissä ilmastoneuvotteluissa tapahtuu, mutta niiden seuraaminen tuntuu sekavalta tai vaikealta? Fingon keskustelutilaisuudessa alan ammattilaiset jakavat tietoa YK:n ilmastopuitesopimuksen alaisista neuvotteluista ja antavat vinkkejä niiden seuraamiseen.

Ilmastonmuutos vaikuttaa väistämättä meidän kaikkien jokapäiväiseen elämäämme. YK:n alaisissa ilmastoneuvotteluissa, kuten marraskuussa Egyptissä järjestettävässä COP27-kokouksessa päätetään tämän aikamme vakavimman kriisin ratkaisuyrityksistä, toimien vastuiden jakautumisesta ja siten ilmastooikeudenmukaisuuden toteutumisesta.

Tärkeydestään huolimatta kuitenkin vain harva meistä seuraa ilmastoneuvotteluita, sillä ne voivat tuntua teknisiltä ja monimutkaisilta ymmärtää. Vaikka tämä onkin usein osa totuutta, ilmastopolitiikan ja – sopimusten perusteiden tunteminen ja neuvotteluiden seuraamista helpottavat “niksit” auttavat pääsemään kärryille, mitä ilmastoneuvotteluissa tapahtuu ja kuinka niitä voi Suomesta käsin seurata.

“Näin seuraat kansainvälisiä ilmastoneuvotteluita” -tilaisuus pyrkii laajentamaan kansalaisten mahdollisuuksia ymmärtää meitä kaikkia koskettavia ilmastoneuvotteluita ja antamaan vinkkejä niiden seuraamiseen Suomesta käsin.

Tilaisuudessa kuullaan alustuksia aiheesta kansainvälisen ilmastopolitiikan konkareilta ja UNFCCC:n neuvotteluita pitkään seuranneilta asiantuntijoilta Oras Tynkkyseltä ja Saija Vuolalta. Lisäksi Hufvudstadsbladetin ilmastoaiheita seuraava toimittaja Peter Buchert jakaa kokemuksiaan median näkökulmasta. Vapaamuotoisen tilaisuuden loppuun on varattu reilusti aikaa kysymyksille ja vapaalle keskustelulle.