13. helmikuu 2023
Tapahtuma

Miten ratkoa vaativia tilanteita vapaaehtoistyössä?

Aloituspäivä ja aika 13.02.2023 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 13.02.2023 - 12:00
Ilmoittaudu viimeistään 08.02.2023 - 17:00
Paikka Fingon koulutustilat
Osoite Lintulahdenkuja 10, 2. kerros Helsinki
Yhteystiedot Jaana Viirimäki, jaana.viirimaki@fingo.fi
Osallistujien enimmäismäärä 25
Maksu Maksuton
Järjestäjä Suomalaiset kehitysjärjestöt − Finnish Development NGOs Fingo ry

Jokaiselle tulee varmasti välillä vastaan haastavia tilanteita vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Millaisia nämä tilanteet ovat ja miten niihin voi valmistautua etukäteen? Miten jokin haastava tilanne olisi hyvä ratkaista?

Tervetuloa mukaan Globaalivastuujärjestöjen Valikkoryhmän(*) vuoden 2023 ensimmäiseen tapaamiseen pureutumaan tähän aihepiiriin. Aihetta käsitellään ongelmanratkaisutyöpajan avulla. Käymme ensin yhteisen Erätauko-dialogin, jossa kuulemme toistemme kokemuksia aihepiiristä. Sen jälkeen ratkomme ongelmia pienryhmissä. Keräämme ilmoittautuessa tilanteita, joita vapaaehtoiskoordinaattorit ovat kohdanneet tai joita he kuvittelevat, että toiminnassa voisi tulla vastaan.

Työpajassa pohdimme yhdessä, kuinka näiden kaltaiset tilanteet voisi ratkaista tyylikkäästi. Pohdimme yhdessä myös onko olemassa jotain rajaa, jonka johdosta toimintaan osallistuminen pitäisi estää. Kaikki kerätyt tilanne-esimerkit käsitellään nimettöminä, ja mikäli esimerkkejä ei nouse valikkoverkostosta, puheenjohtajisto Matias Uusisilta/Changemaker ja Roosa Rusanen/SASK sekä Jaana Viirimäki Fingosta rakentavat kuvitteellisia esimerkkejä käsiteltäväksi.

Tilaisuus järjestetään maanantaina 13.2. Klo 9-12 Fingon uudella toimistolla osoitteessa Lintulahdenkuja 10, 00500 Helsinki. Tilaisuus alkaa aamiaisella klo 9.00 ja varsinainen työpaja alkaa klo 9.30. Aamupala on vegaaninen. Ilmoittaudu viimeistään 8.2.

(*)Valikkoryhmämme tuo yhteen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorit ja kehittäjät, jotka työskentelevät kehitysyhteistyön, ihmisoikeuksien, ympäristön tai kansainvälisen vapaaehtoistyön järjestöissä. Jaamme ryhmässä kokemuksia, opimme uutta ja verkostoidumme. Saat ryhmän kautta vertaistukea työhösi.