25. lokakuu 2022
Tapahtuma

MEP Ville Niinistö: EU & luonnon monimuotoisuus -koulutus

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 25.10.2022 - 00:00
Päättymispäivä ja aika 07.11.2022 - 00:00

Miten luontokato pysäytetään Suomessa ja maailmassa? Opintokeskus Vision ja europarlamentaarikko Ville Niinistön yhteisellä kurssilla perehdytään luonnon monimuotoisuuteen.

Ensimmäisellä tapaamiskerralla (ti 25.10. klo 17-20 verkossa) pureudutaan siihen, mitä luonnon monimuotoisuuden suojelun saralla tapahtuu kansainvälisesti ja mikä on EU:n ja Suomen rooli osana kansainvälistä yhteistyötä luonnon suojelemiseksi. 

Suomi on sitoutunut useisiin kansainvälisiin sopimuksiin, joilla pyritään turvaamaan luontoa ja sen monimuotoisuutta. Keskeisin näistä sopimuksista on YK:n biodiversiteettisopimus, jonka tavoitteita EU on mukana neuvottelemassa joulukuussa 2022 Montrealin luontokokouksessa.  Asiantuntijoina mukana mm. Emma Sairanen (Sitra) sekä ympäristöneuvos, Suomen pääneuvottelija COP15 Marina von Weissenberg (Ympäristöministeriö). 

Toisella tapaamiskerralla (maanantaina 7.11.2022 klo 17–20 lähitoteutuksena Helsingissä, Eurooppasalissa) käännetään katse Suomeen ja kotimaisen politiikan toimenpiteisiin luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi. 

Mikä on luonnonsuojelun tila Suomessa, miten ja mitä politiikassa on saatu aikaan luontokadon ehkäisemiseksi? Miten EU-tasolla tehtävät päätökset vaikuttavat luonnonsuojeluun Suomessa, ja miten hyvin kansallisella tasolla ollaan onnistuttu toteuttamaan kansainvälisiä tavoitteita? Miten hyvin nykyinen hallitusohjelma myötäilee näitä tavoitteita, entä minkälaisia askelmerkkejä olisi hyvä asettaa seuraavalle hallituskaudelle? Asiantuntijoina mm. Suomen luontopaneelin jäsen, professori Ilari Sääksjärvi (Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö) sekä ympäristöpäällikko Paloma Hannonen (Suomen luonnonsuojeluliitto). 

Lisätiedot kurssista ja ilmoittautuminen: www.opintokeskusvisio.fi/tapahtumat/niinisto

Lämpimästi tervetuloa mukaan!