25. tammikuu 2023
Tapahtuma

MEP Heidi Hautala: EU:n kauppapolitiikka, kestävä kehitys ja ihmisoikeudet

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 25.01.2023 - 17:00
Päättymispäivä ja aika 30.01.2023 - 19:00
Paikka Verkossa
Yhteystiedot maia.fandi@opintokeskusvisio.fi
Maksu Maksuton
Järjestäjä Opintokeskus Visio

Kuvaus

Opintokeskus Vision ja europarlamentaarikko Heidi Hautalan yhteisessä etäkurssilla perehdytään EU:n kauppapolitiikkaan erityisesti kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien toteutumisen edistämisen näkökulmista. Kurssille kuuluu kaksi webinaarikertaa, joilla aihetta lähestytään asiantuntijapuheenvuorojen kautta. 

Heidi Hautala on Vihreiden europarlamentaarikko, Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja sekä mm. kansainvälisen kaupan valiokunnan ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan jäsen. Heidin työn keskiössä Euroopan parlanmentissa ovat Ihmisoikeudet, avoimuus, globaali oikeudenmukaisuus ja ympäristövastuullinen lainsäädäntö. 

Aika ja paikka

Keskiviikko 25.1.2023 klo 17 – 19, etänä 

Maanantai 30.1.2023 klo 17 – 19, etänä 

Webinaarikerrat striimataan Opintokeskus Vision YouTube- kanavalle. Tallenteet ovat katsottavissa myös jälkikäteen, tallenteet tekstitetään saavutettavaan muotoon. 

Sisältö ja puhujat

  1. kerta : Kauppapolitiikka, kestävä kehitys ja ihmisoikeudet

Tällä kurssikerralla tarkastellaan kauppapolitiikkaa erityisesti kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien näkökulmasta. Heidi Hautalan lisäksi aiheesta alustamassa vierailevat asiantuntijat (ilmoitetaan myöhemmin).

  1. kerta: Yritysvastuu 

Toisella kurssikerralla paneudutaan yritysten vastuuseen kestävän kehityksen ja ihmisoikeuksien näkökulmista. Asiantuntijapuheenvuorojen pitäjät ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Vision tapahtumakalenterissa. Etukäteen ilmoittautuneet voivat esittää ilmoittautumislomakkeella kysymyksiä, jotka välitetään puhujille, lisäksi he saavat osallistumislinkin sekä materiaalit suoraan sähköpostiinsa.