30. tammikuu 2024
Tapahtuma

Maailman Kuvalehden leffanäytös: Punainen saari

Tilaisuus

Aloituspäivä ja aika 30.01.2024 - 17:00
Päättymispäivä ja aika 30.01.2024 - 20:00
Ilmoittaudu viimeistään 30.01.2024 - 17:00
Paikka Kinopalatsi, sali 2
Osoite Kaisaniemenkatu 2 Helsinki
Yhteystiedot Anni Valtonen, anni.valtonen@fingo.fi
Osallistujien enimmäismäärä 200
Maksu Maksuton
Järjestäjä B-Plan Distribution Oy, Suomalaiset kehitysjärjestöt − Finnish Development NGOs Fingo ry

Tervetuloa Maailman Kuvalehden leffailtaan, jossa nähdään ranskalaisen Robin Campillon uusi elokuva Punainen saari (L’Île rouge). 

Elokuva sijoittuu 1960-1970 -luvun taitteen Madagaskariin, Ranskan siirtomaahallinnon alle. Elokuvassa seurataan Ranskan sotilastukikohdassa työskentelevää ranskalaista yhteisöä ja erityisesti Lopezin perhettä, joka elää paratiisimaista elämää kolonialismin varjon alla, mutta sotilastukikohdan ulkopuolella vallitseva todellisuus sekä poliittiset tuulet alkavat hiipiä heidän mieliinsä. ’

Elokuvaa on kehuttu sen kyvystä kuvata siirtomaavallan aikaista todellisuutta, ja tarina pohjaakin ohjaajan omiin muistoihin lapsuudestaan, jonka hän vietti vastaavissa olosuhteissa. 

Elokuvan toisena pääosanäyttelijänä nähdään ranskalaissuomalainen, kovassa nosteessa oleva Nadia Tereszkiewicz. Elokuva ei jätä myöskään paikallisen väestön näkökulmaa näyttämättä. 

Elokuva herättää ajatuksia nyt pinnalla oleviin dekolonisaatio- ja vallansiirtokeskusteluihin, joissa Fingolla on paljon asiantuntijuutta ja edelläkävijyyttä.

Ennen elokuvaa Fingon kehityspoliittinen asiantuntija Eppu Mikkonen kommentoi elokuvan teemoja ja antaa vinkkejä sen tarkasteluun. Elokuvan jälkeen keskustelemme aiheesta yhdessä. Keskustelua vetää Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.