5. lokakuu 2021
Tapahtuma

Kulttuurien koulu -koulutus

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 05.10.2021 - 09:00
Päättymispäivä ja aika 18.11.2021 - 15:00
Ilmoittaudu viimeistään 26.09.2021 - 16:00
Paikka Teams (linkki lähetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa)
Kieli Suomi
Järjestäjä Saamelaiskäräjät, Suomen Romaniyhdistys sekä Nuorten Akatemia

Hei opettaja! Haluaisitko lisätä saamelais- ja romanitietoa oppitunneillasi, mutta et tiedä miten? Kulttuurien koulu on maksuton täydennyskoulutussarja, joka lisää opettajien ymmärrystä saamelais- ja romanikulttuurien erityispiirteistä. Koulutus tarjoaa ajankohtaista oppimateriaalia aiheista ja kasvattaa valmiuksia saamelais- ja romaninuoren kulttuuri-identiteetin tukemiseen.

Täydennyskoulutussarjalla haluamme lisätä tietoa ja vähentää stereotypioita. Pyrimme arkipäiväistämään teemaa, joka puuttuu oppikirjoista. Kulttuurien koulu koostuu kolmesta varsinaisesta koulutuspäivästä, jolloin tapaamme Teamsissä ja työstämme aihetta Howspace-alustalla. Päivien välissä opettajat vievät oppeja käytäntöön omien aikataulujensa mukaisesti. Osallistujat sitoutuvat käymään koko koulutussarjan läpi. Koulutuksen järjestää Saamelaiskäräjät, Suomen Romaniyhdistys sekä Nuorten Akatemia, ja sen rahoittaa Opetushallitus.

Syksyn 2021 koulutukset järjestetään etänä, ja ne ovat valtakunnallisia. Koulutukset ovat saamelais- ja romaninuorten suunnittelemia. Kouluttajina toimivat saamelais- ja romanikulttuurien asiantuntijat.

Kenelle?
Koulutus on suunnattu yläkoulujen ja toisen asteen opettajille. Paikkoja rajallinen määrä.

Milloin?

Syksyn ensimmäinen pilottikoulutus: ti 5.10., ke 27.10. ja to 18.11.

Syksyn toinen koulutus: ti 2.11., ke 24.11. ja to 16.12.

Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu syksyn koulutuksiin.