27. lokakuu 2021
Tapahtuma

Globaalin sivistyksen iltapäiväkahvit – eriarvoisuuksien ja stereotypioiden purkaminen

Globaalin sivistyksen iltapäiväkahvit tarjoavat pohdintoja sivistyksen ja kasvatuksen nykytilasta ja tarpeesta toimintatapojen kriittiselle tarkastelulle ja vallitsevien rakenteiden ravisuttelulle. Mihin sivistyskäsityksemme pohjaa ja millaisia käytännön merkityksiä sillä on?

Muu tapahtuma

Aloituspäivä ja aika 27.10.2021 - 14:00
Päättymispäivä ja aika 27.10.2021 - 16:00
Ilmoittaudu viimeistään 25.10.2021 - 00:00
Paikka Zoom
Kieli Suomi
Järjestäjä Fingo

Nykyiset käsityksemme sivistyksestä pohjaavat vakiintuneisiin ajattelutapoihin, stereotypioihin ja länsikeskeiseen ajatteluun. Usein vahvistamme ennakkoluuloja ja stereotypioita myös tiedostamattamme, mutta voisiko olla toisin? Globaalin sivistyksen iltapäiväkahvit tarjoavat pohdintoja sivistyksen ja kasvatuksen nykytilasta ja tarpeesta toimintatapojen kriittiselle tarkastelulle ja vallitsevien rakenteiden ravisuttelulle. Mihin sivistyskäsityksemme pohjaa ja millaisia käytännön merkityksiä sillä on?

Luvassa on kolme kiinnostavaa puheenvuoroa, joissa paneudutaan järjestöjen, viestinnän ja kasvatuksen näkökulmiin eriarvoisuuksien ja stereotypioiden purkamiseen liittyen. Alustusten jälkeen keskustellaan ja jaetaan kokemuksia oman toiminnan näkökulmasta.

Monikulttuurijärjestöjen verkosto Monihelin toiminnanjohtaja Abdirahim Hussein tarkastelee kysymystä järjestöjen näkökulmasta ja paneutuu siihen, mitä sivistys voi tarkoittaa eri ihmisille ja miten moninaisuutta ja osallisuutta voidaan edistää. Maailman Kuvalehden päätoimittaja, tietokirjailija ja kirjallisuuskriitikko Anni Valtonen tuo keskusteluun käytännön kokemuksia siitä, miten viestintää ja valtaa käsitellään päivittäisessä työssä lehden toimituksessa. Good Hair Day -kollektiivista tunnettu Anti-Racist Forum ry:n hankekoordinaattori Akunna Onwen pohtii, miten kasvattajina katsomme maailmaa ja mitä merkitystä omilla asenteillamme, ennakkokäsityksillämme ja etuoikeuksillamme on.

Tapahtuma järjestetään Zoomissa 27.10. klo 14–16. Ilmoittauduthan etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta 25.10. mennessä. Lähetämme Zoom-linkin ja osallistumisohjeet ilmoittautuneille tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Tervetuloa kuulemaan inspiroivia alustuksia ja keskustelemaan yhdessä!

Iltapäiväkahvitilaisuuden järjestää Fingon koordinoima Globaalin sivistyksen edelläkävijät -hanke. Lisää kahveja tullaan järjestämään vaihtuvalla teemalla hankkeen aikana.