14. lokakuu 2021
Tapahtuma

Eettisen läppärin jäljillä -elokuvailta

Muu tapahtuma helsinki

Aloituspäivä ja aika 14.10.2021 - 17:00
Päättymispäivä ja aika 14.10.2021 - 19:00
Paikka Redin Neuvottelee -tilassa (Hermannin rantatie 5)
Järjestäjä Eetti ry

Tervetuloa HYYn järjestämään elokuvailtaan kauppakeskus REDIin torstaina 14.10. kello 17

Tietokone ja puhelin helpottavat elämäämme monella tapaa, mutta niiden valmistamiseen liittyy monia ihmisoikeus- ja ympäristöongelmia. Elektroniikkatuotannon eettiset epäkohdat liittyvät niin Kongon lapsityövoimaan kuin elektroniikkatehtaiden vaarallisiin työoloihin. Missä on elektroniikkateollisuuden eettinen läppäri? Miksi sellaista ei ole olemassa?

Eettisen läppärin jäljillä -dokumenttielokuva kertoo suomalaisen ihmisoikeusaktivisti Anna Härrin yrityksestä mullistaa elektroniikkateollisuuteen liittyvät ihmisoikeusrikkomukset ja ympäristöhaasteet. Härri on päättänyt rakentaa eettisen läppärin. Härri ei kaihda haasteita, vaan matkustaa rohkeasti eettisten mineraalien ja elektroniikan perässä niin Etelä-Kongon kobolttikaivoksille kuin Sotkamon Talvivaaraan. Elokuvan jälkeen keskustellaan asiantuntijoiden johdolla globaalista elektroniikkatuotannosta ja siitä, mitä me kaikki voimme edistää eettisemmän elektroniikan käyttöä. Elokuvan jälkeen keskustellaan asiantuntijoiden johdolla globaalista elektroniikkatuotannosta ja siitä, mitä me kaikki voimme edistää eettisemmän elektroniikan käyttöä.  

Elokuvailta järjestetään 14.10. klo 17-19 osoitteessa Redin Neuvottelee -tilassa (Hermannin rantatie 5). Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) järjestää etäelokuvanäytöksen yhdessä Eettisen kaupan puolesta ry:n ja Suomen ylioppilaskuntien liiton kanssa. Ilmoittaudu mukaan klikkaamalla tätä linkkiä (aukeaa uuteen välilehteen).

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Turvavälien takaamiseksi tapahtumaan voi osallistua enintään 45 henkilöä. Kannustamme osallistujia käyttämään maskeja.

HYYn kestävän kehityksen teemaviikon ohjelmaan voit tutustua tarkemmin täällä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

#kannatakestävyyttä