15. maaliskuu 2022
Tapahtuma

Dialogisuuden taito. Erätauko- ohjaajakoulutus

Koulutus

Aloituspäivä ja aika 15.03.2022 - 10:00
Päättymispäivä ja aika 03.05.2022 - 14:00
Paikka Internet
Maksu 70€
Järjestäjä Opintokeskus Visio

Haluatko edistää parempaa keskustelukulttuuria? Haluatko kehittää taitojasi rakentavan keskustelun ohjaajana? Erätauko- ohjaajakoulutus on verkossa toteutettava koulutus, joka antaa sinulle valmiudet tähän! Erätauko on keskustelumenetelmä, jota voi käyttää erilaisissa ryhmissä ja organisaatioissa. Erätauko- menetelmä on yksi hyväksi todettu tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Sisältö:

Koulutuksen käytyäsi: 

Tunnet dialogisuuden periaatteet ja Erätauko- menetelmän 

Ymmärrät rakentavan keskustelun pelisääntöjen merkityksen ja osaat soveltaa niitä erilaisissa keskustelutilanteissa

Ymmärrät keskustelun ohjaajan vastuut ja mahdollisuudet 

Osaat suunnitella ja toteuttaa eri teemaisia keskusteluja Erätauko- menetelmään pohjautuen 

Toteutus 

Verkkokoulutus. Ilmoittautuneille lähetetään Zoom-linkki ja ohjeet sekä pieni ennakkotehtävä sähköpostiin ennen koulutuksen alkua. 

Ennakkotehtävän lisäksi koulutuksessa on jokaisen koulutuskerran jälkeen välitehtävä.Koulutus edellyttää työskentelyä myös ennen koulutuksen alkua (ennakkotehtävä) sekä koulutuskertojen välillä (välitehtävät, oman erätauko-keskustelun suunnittelu ja järjestäminen). Osallistujilla on mahdollisuus saada koulutuksesta todistus, mikäli osallistuvat kaikille koulutuskerroille ja tekevät välitehtävät.

Koulutus sisältää myös vuorovaikutteista pienryhmätyöskentelyä, jonka aikana osallistujien on toivottavaa pitää mikrofoninsa ja halutessaan myös kameransa auki. 

Koulutuksessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, mikä tarkoittaa, että kaikenlainen syrjintä, häirintä ja epäasiallinen käytös on kielletty. 

Kouluttaja

Opintokeskus Vision suunnittelija ja Erätauko- kouluttaja, YTM Maia Fandi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille, joita rakentavamman keskustelukulttuurin luominen ja ymmärryksen lisääminen kiinnostaa.

Aika ja paikka

Tiistaisin 15.3., 5.4. ja 3.5.2022 klo 10 – 14. Verkossa. Osallistumislinkki ja -ohjeet lähetetään koulutukseen ilmoittautuneille lähempänä koulutuksen ajankohtaa.

Hinta

70 € / henkilö. Työttömät ja pitkäaikaislomautetut, maahanmuuttaneet, opiskelijat, eläkeläiset ja Vihreän Sivistysliiton jäsen- ja kumppanijärjestöjen edustajat ovat oikeutettuja 25%:n alennukseen kurssimaksusta. 

ILMOITTAUTUMINEN
https://opintokeskusvisio.fi/tapahtuma/dialogisuuden-taito-eratauko-ohjaajakoulutus-verkossa-3/