29. syyskuu 2022
Tapahtuma

Cultura säätiön CulturaWeek-konferenssi

Yhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistöt -konferenssi on Cultura-säätiön järjestämä monialainen tapahtuma.

Muu tapahtuma

Aloituspäivä ja aika 29.09.2022 - 00:00
Päättymispäivä ja aika 30.09.2022 - 00:00
Paikka Meeting Park OASIS • Itämerenkatu 14, 00180 Helsinki
Järjestäjä Cultura-säätiö sr

Cultura-säätiö järjestää 29.-30.9.2022 CulturaWeek-konferenssin, jonka teemana on ”yhteenkuulumisen tulevaisuus: kulttuuri, yhteiskunta ja vähemmistöt”. Ilmainen tapahtuma sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa Oasis Meeting Parkin tiloissa, ja sinne voi ilmoittautua kuka vain. CulturaWeek-viikkoon kuuluu myös samalla viikolla eri paikoissa tapahtuva nykykulttuurifestivaali CulturaFest, jossa on tarjolla mm. elokuvaa ja runoutta. 

Soitimme yli 1600 Suomen venäjänkieliselle. CulturaWeek-konferenssissa 29.9.2022 julkistetaan kesällä 2022 Cultura-säätiön ja Innolink Oy:n yhdessä toteuttama Suomen venäjänkielisiä koskeva kyselytutkimus, jossa tavoitteena oli tarkastella, kuinka Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut Suomessa asuviin venäjänkielisiin ja heidän hyvinvointiinsa, sekä suhtautumiseen heitä kohtaan.

Konferenssin ohjelmassa käsitellään myös esimerkiksi vieraskielisten oman äidinkielen opetusta erityisesti venäjän kielen suhteen, monikulttuurisuutta museotyössä, kulttuurienvälisiä kompetensseja ja ryhmien välisiä suhteita sekä kotoutumiseen, osallisuuteen, identiteetteihin ja turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä, ja tarjotaan vertailukohtia esimerkiksi Baltian venäjänkieliseen nuorisoon.

Ohjelma: https://www.culturaweek.fi/fi/konferenssi/ohjelma  

Lisätietoja: Mitä kuuluu Suomen venäjänkielisille? – ePressi 

Järjestäjä, Cultura-säätiö sr: www.culturas.fi