1. syyskuu 2022
Tapahtuma

Arvot ja oikeudet EU:ssa – kuuluvatko ne kaikille? – podcastsarjan esittely

Muu tapahtuma

Aloituspäivä ja aika 01.09.2022 - 15:30
Päättymispäivä ja aika 01.09.2022 - 16:30
Ilmoittaudu viimeistään 28.08.2022 - 00:00
Paikka EU@Oodi (tai verkossa)
Osoite Töölönlahdenkatu 4 Helsinki
Kieli Suomi
Yhteystiedot irma.marttinen@yhteisetlapsemme.fi, puh. 050 3782 463
Järjestäjä Yhteiset Lapsemme ry

Onko Euroopan unioni ja sen arvot tuttuja? Mitkä kaikille kuuluvat perusoikeudet on kirjattu EU:n peruskirjaan? Miten oikeudet käytännössä toteutuvat? Mikä on tilanne ja todellisuus vähemmistöihin, turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin, paperittomiin ja toiseen polveen kuuluvien lasten ja nuorten oikeuksien toteutumisessa?

Näihin kysymyksiin etsimme vastauksia Yhteiset Lapsemme ry:n podcastsarjassa Arvot ja oikeudet EU:ssa – kuuluvatko ne kaikille? Viisiosaisen podcastsarjan toimittaa Yagmur Özberkan ja se on suunnattu yläkoulujen ja toisen asteen oppilaitosten käyttöön. Sarjaan kuuluvat podcastjaksot julkaistaan syksyn 2022 aikana Jaksomedia OY:n tuottamana.

Podcastsarjan tarkoituksena on syventää tietoa EU:n arvoista ja oikeuksista sekä lisätä kriittistä keskustelua perusoikeuksien toteutumisesta eri väestöryhmien kohdalla Euroopassa. Podcasteissa keskustelijoina on vähemmistöjen, maahanmuuton, pakolaisuuden ja yhdenvertaisuuden asiantuntijoita. Näkökulma on lapsissa ja nuorissa – Euroopan tulevaisuudessa.

Järjestämme Arvot ja oikeudet EU:ssa – kuuluvatko ne kaikille? –podcastsarjan esittelytilaisuuden torstaina 1.9.2022 klo 15.30-16.30 EU@Oodissa, Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahden katu 4, Helsinki.

Tilaisuudessa toimittaja Yagmur Özberkan haastattelee podcasteihin osallistuneita keskustelijoita mm. tutkimuspäällikkö Shadia Raskia THL:sta jayhteiskuntasuhdepäällikkö Katja Mannerströmiä Suomen Pakolaisavusta. Tilaisuuden avaa Yhteiset Lapsemme ry:n toiminnanjohtaja Markus Söderlund.

Esittelytilaisuus on suunnattu opettajille, rehtoreille sekä koulu- ja opetustoimen henkilöstölle, mutta se on avoin kaikille kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai sitä voi seurata streemattuna.

Ilmoittautumiset lomakkeella 28.8. mennessä. Etäosallistujille lähetämme linkin viimeistään päivää ennen tilaisuutta.