Henkilö pitelee kestokahvikuppia
Kuva: ArtMarie IStock

Kuuntele: Nuoret ja kuluttaminen

Fingon kestävän talouden podcast-sarjan kolmannessa jaksossa kuullaan nuorten mietteitä kestävästä kulutuksesta, koronakevään vaikutuksesta kulutustottumuksiin sekä globaalista vastuusta kuluttajina.

Kuva: ArtMarie IStock

”Yksinkertaisimmillaan kestävä kulutus on yhdistelmä vastuullista ja eettistä kulutusta. Olen käyttänyt kuluttamisessa kolmen h:n nyrkkisääntöä: harvoin, harkiten ja huolehtien”, sanoo hyvinkääläinen SDP-nuorten varapuheenjohtaja Pinja Perholehto, joka on ollut ostolakossa jo vuoden alusta.

”Ajattelen paljon mitä vaikutusta valinnoillani on muiden ihmisten elämään ja yhteiskuntaan. Tuen mielelläni esimerkiksi paikallisia pientuottajia”, määrittelee oman kestävän kulutuksensa pudasjärveläinen Olga Oinas-Panuma, joka kuuluu keskustanuoriin.

Vaasan kokoomusnuorten varapuheenjohtaja ja nuorisovaltuuston jäsen Aatu Puisto on samoilla linjoilla. ”Suosin kotimaisia ja lähellä tuotettuja tuotteita ja kun teen uusia hankintoja, en välttämättä osta marketin halvinta vaan katson enemmän hinta-laatusuhdetta.”

Miten koronakevät ja ilmastonmuutos on muuttanyt nuorten ajattelua kuluttamisesta? Entä millainen kulutus olisi globaalisti oikeudenmukaista? Miten keskustelijat puuttuisivat kulutukseen tulevaisuuden päättäjinä? Kuuntele podcast niin tiedät.

Fingo – Suomalaiset kehitysjärjestöt · Nuoret ja kestävä kulutus

Kestävä talous -podcast-sarjaa on tuotettu Euroopan unionin tuella. Sarjan sisällöstä vastaa Fingo, eikä se välttämättä heijasta Euroopan unionin kantoja.